De lessen van Time2Move Hengelo

Hieronder vind je een overzicht van de lessen die bij Time2Move Hengelo worden verzorgd. De lessen worden minimaal ieder kwartaal vervangen waardoor het niet alleen leuk, maar ook zeer uitdagend blijft. 

 

Kijk gerust welke les het beste bij jou past en boek dan meteen een proefles. Wanneer kom je langs?

Bodypump

Bodypump is een groepsles waarbij je met behulp van gewichten alle spieren onder handen neemt. Bij deze les verbrand je calorieën door middel van krachttraining. Hierbij train je de conditie van je spieren en krijg je een strakker lijf. Bij bodypump kan je zelf kiezen met hoeveel gewicht je gaat trainen. Deze groepsles wordt ook wel 'the fastest way to get in shape' genoemd

Xcore

Bij een Xcore-les train je het hele lichaam en verbrand je calorieën. Dit doe je met behulp van een Xco-Trainer. De Xco-Trainer is een met grit gevulde buis die ervoor zorgt dat er extra belasting op je spieren komt te staan. Het grit beweegt bij elke beweging van de ene naar de andere kant van de buis, waardoor het bindweefsel rondom de spieren oprekt en de kans op blessures afneemt. Door Xcore-lessen te volgen zul je merken dat je meer kracht en een strakker lijf krijgt.  

bodystep

Bodystep is gericht op het verbeteren van de coördinatie, conditie en uithoudingsvermogen. Bij deze groepsles maak je gebruik van een step. Dit is een bankje waarmee je allerlei oefeningen uitvoert op de maat van de muziek. Je stapt het bankje op, af en over op het ritme van een motiverende track. Ook bij deze uitdagende les zullen de instructeurs ervoor zorgen dat jij tot het uiterste gaat!


yoga/pilates

Bij een Yoga/Pilates-les train je mind en body. Je oefent jezelf geestelijk en lichamelijk fitter, zonder dat je intensieve en explosieve bewegingen uitvoert. Deze vorm van bewegen geeft je lichaam een betere vorm, en kan daarnaast ook goed zijn voor fysieke ongemakken en/of blessures. Het doel van deze lessen is om je lichaam en geest goed in balans te krijgen.

shapes (nieuw)

Shapes is een low-impact op kracht gebaseerde workout geïnspireerd door Pilates, Barre en Power Yoga. Het is een dynamische workout voor het hele lichaam waarin je gericht op specifieke spiergroepen kleine, gecontroleerde bewegingen met veel herhalingen maakt om je lichaam sterker en strakker te trainen. We gaan op zoek naar de hot spot van de beweging en blijven daar zo lang mogelijk om jouw kracht, coördinatie en flexibiliteit uit te dagen. Feel the burn!

bodybalance

Bodybalance is een mix van Tai Chi, pilates, yoga, stretching en meditatieoefeningen. Tijdens de les oefen je om gecontroleerd adem te halen en bouw je flexibiliteit en kracht op waardoor je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Op muziek doe je een workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.


time2dance

Time2Dance is een swingend dansprogramma dat is gebaseerd op Zuid-Amerikaanse dansstijlen zoals salsa, merengue en samba. Hierdoor ontstaat er een leuk en dynamisch trainingssysteem. Gedurende de les krijgt je onderlichaam een totale workout. Je zult merken dat been- en bilspieren strakker worden en meer vorm krijgen. Daarnaast merk je dat je uithoudingsvermogen beter zal worden. 

 

stayfit  (55+)

Deze groepsles is bedoeld voor de 55-plussers die graag fit willen blijven. De les bestaat uit een goede warming up waarna er gewerkt wordt aan het verstevigen en soepel houden van spieren en  gewrichten. Daarnaast helpt deze les om stress kwijt te raken, stimuleert het de stofwisseling en verbetert het uw balans. Een gedegen cooling down voorkomt vervolgens blessures en bevordert het herstel. Na afloop drinken we gezellig een kop koffie in de kantine.